| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
punena Frania Maj [NIANIA]

|
Wysłany: 19 lutego 2010 ~ 17:45 Temat postu: rozmowy o serialu |
|
|
Klub szalonych dziewic
"Klub Szalonych Dziewic" to odważna obyczajowo opowieść o współczesnych kobietach z dużego miasta: ambitnych, śmiałych, seksownych i inteligentnych. Bohaterki przedstawione w serialu różnią się od innych kobiecych postaci do tej pory znanych z polskich produkcji. Są bardziej wyemancypowane
i przebojowe. To silne i niezależne kobiety, które za odwagę bycia sobą, niejednokrotnie płacą wysoką cenę.
Bohaterki serialu to przyjaciółki ze szkolnych lat: Daria (Dominika Łakomska), Joanna (Monika Buchowiec), Karolina (Anna Przybylska) i Magda (Anna Dereszowska). W przyjaźni są sobie niezwykle oddane, wierne i szczere. Ich rytuałem są cotygodniowe spotkania w pubie, gdzie przy ulubionym drinku - Szalona Dziewica - rozmawiają bez zahamowań o facetach, seksie i codziennych zdarzeniach.
Każda z przyjaciółek dąży do realizacji własnej drogi życiowej, nawet jeśli zdarzają im się porażki, nie żałują podjętych wyborów. Ich odwaga i bezkompromisowość determinują relacje z mężczyznami, które w efekcie pozbawione są schematów
i klasycznego myślenia o wspólnym życiu.
Paradoksalnie dziewczyny z serialu, tak jak wiele współczesnych kobiet, mają lepiej dobrane sukienki niż mężczyzn. Zarówno szczęście jak i ukochany są przecież
w obecnym świecie trudne do zdobycia i jeszcze trudniejsze do utrzymania.
Serial oparty jest na holenderskim formacie "Rozengeur & Wodka Lime", emitowanym z sukcesem w latach 2001-2006 na antenie RTL 4.
[oficjalny opis prod. telewizyjnej]
Anna Dereszowska :Magda
Monika Buchowiec :Joanna
Dominika Łakomska :Daria
Anna Przybylska :Karolina
Filip Bobek :Dawid Retman
Szymon Bobrowski :Marek
Jacek Poniedziałek :Jan
Jakub Wesołowski :Mikołaj
Adam Woronowicz :Paweł
źródło : filmweb
http://hotfile.com/dl/29003638/c99e307/Klub.szalonych.dziewic.S01E01.rmvb.html
lub
http://freakshare.net/files/mkodgltu/Klub.szalonych.dziewic.S01E01.rmvb.html _________________
You can Google it! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
 |
aśki Kwinto [VABANK]

Doł.: 11 sierpnia 2008 Posty: 3956 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 20 lutego 2010 ~ 16:08 Temat postu: |
|
|
Zapowiada się fajny serial Jak mi sie uda to będę oglądała lol _________________ ***** KAJB SFPM *****
"When a man wants to murder a tiger, he calls it sport; when the tiger wants to murder him, he calls it ferocity." - "Kiedy człowiek zabije tygrysa, nazywa to sportem, ale jeśli tygrys zabija człowieka, nazywa się to okrucieństwem." George Bernard Shaw
"It is just like man's vanity and impertinence to call an animal dumb because it is dumb to his dull perceptions." - "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain
Bądź WEGA! Kupuj produkty cruelty-free. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cathia7 Grigorij Saakaszwili [CZTEREJ PANCERNI]

|
Wysłany: 20 lutego 2010 ~ 16:18 Temat postu: |
|
|
Po pierwszy odcinku tez jestem na tak Ładne zdjęcia, fajna oprawa muzyczna, dynamicznie ..wiec kolejny odcinek tez na pewno obejrzę  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aniia Magda Miłowicz [MAGDA M.]

|
Wysłany: 20 lutego 2010 ~ 18:48 Temat postu: |
|
|
Niedawno obejrzałam pierwszy odcinek, zapowiada się nawet fajny serial  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magdocholiczka Jędruś Pyzdra [JANOSIK]

|
Wysłany: 20 lutego 2010 ~ 19:18 Temat postu: |
|
|
Oj bardzo pozytywne " Tak " , czekam na drugi odcinek ! fajny, ciekawy montaż, muzyka, widoki niczym z " wielkiego " świata - miło, fajnie, gra aktorska też naturalna - no mam nadzieję, że będzie tylko lepiej ! _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20 lutego 2010 ~ 19:35 Temat postu: |
|
|
ODŚWIEŻAM :
| Cytat: |
Odcinek 1
Magda staje przed wyborem: kariera czy dziecko. Spiera się o to z Janem. Dochodzi między nimi do kryzysu, Magda wyprowadza się do Joanny. Młodsza siostra Magdy, Anka, wraca z Indii. Karolina zachodzi w niechcianą ciążę. Joanna uważa, że w tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest aborcja. Szczególnie, że ojciec dziecka, Mikołaj, jest dużo młodszy od Karoliny i jak uważają przyjaciółki, nie dorównuje jej intelektualnie. Karolina postanawia usunąć ciążę. Daria, jedyna matka ze wszystkich przyjaciółek, próbuje odwieść Karolinę od tej decyzji, Karolina jednak jest zdeterminowana.
Odcinek 2
Daria i jej mąż Paweł próbują pogodzić Magdę i Jana podczas wspólnej kolacji. Atmosfera robi się napięta, kiedy Paweł wypytuje Magdę o powody rozstania z Janem. Joannie coraz bardziej podoba się jej nowy klient – dziennikarz Marek, który ją ewidentnie podrywa. Joanna chce go zaciągnąć do łóżka, jednak ten w ostatniej chwili ucieka. Karolina odkrywa, że jej nowy chłopak Mikołaj miał dziesiątki dziewczyn, których imiona zapisał sobie w notesie, przyznając im jednocześnie punkty. Karolina nie potrafi ukryć zazdrości i wykrzykuje Mikołajowi swoje żale. |
|
 |
marse Maks Skalski [NIANIA]

|
Wysłany: 20 lutego 2010 ~ 21:57 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj obejrzałam pierwszy odcinek i powiem szczerze, że reklama mnie nie zawiodła Całkiem fajnie to wypadło i wreszcie coś innego niż do tej pory. Dużo lepsze niż TAN
Ciekawe prowadzenie kamery i fajna muzyka. Apropo... zna ktoś może tytuły piosenek? Chodzi mi szczególnie o jedną, taką "stałą", która najcześciej się przewijała w 1 odc? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20 lutego 2010 ~ 22:28 Temat postu: |
|
|
Chyba mamy do czynienia z " nowym " , jak na razie rzadkim w polskich serialach, sposobem " prowadzenia " kamery, nie pamiętam jak to się nazywa dokładnie, lecz moja znajoma , coś mi o tym wspominała aaaa co do piosenki, to sama jestem ciekawa tytułu  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paula Szerszeń [VINCI]

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iguana;-) Topor [OFICER]

|
Wysłany: 21 lutego 2010 ~ 13:36 Temat postu: |
|
|
fajnie się zapowiada:-) _________________
SFPM "Nigdy nie łam swoich zasad" "Wariatki do KWADRATU"
"życie zaczyna się po 30'tce" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
plomyczek19 Pawlak [SAMI SWOI]
Doł.: 01 grudnia 2006 Posty: 389
|
Wysłany: 21 lutego 2010 ~ 14:57 Temat postu: |
|
|
To ja chyba jakaś dziwna jestem, bo nie mogłam dotrwać do końca odcinka Ale spróbuje może jeszcze raz, tylko w tv  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carolinca Porucznik Borewicz [07 ZGŁOŚ SIĘ]

|
Wysłany: 21 lutego 2010 ~ 20:48 Temat postu: |
|
|
haha dpbry ten serial fajne zdjecia, muzyka i humor na niezłym poziomie no i większość aktorów mi nieznana! nareszcie ;p _________________

Damon Team Neal Team Chuck Team
GG | tVD | Californication | 90210 | Pretty Little Liars | White Collar | SKINS | True Blood | Bones | House MD | Glee | SATC | Prison Break | GA | Fringe |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23 lutego 2010 ~ 16:22 Temat postu: |
|
|
jest juz 2 odc nie no serial jest na prawdę ok  _________________

GG | tVD | Californication | 90210 | Pretty Little Liars | White Collar | SKINS | True Blood | Bones | House MD | Glee | SATC | Prison Break | GA | Fringe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
eLCia Posterunkowy Cezary [13 POSTERUNEK]

Doł.: 09 grudnia 2006 Posty: 1060
|
Wysłany: 24 lutego 2010 ~ 01:17 Temat postu: |
|
|
Ja obejrzałam 2 odcinki i jak najbardziej jestem na "tak"  _________________
    |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 24 lutego 2010 ~ 15:17 Temat postu: |
|
|
" Szef ma racje, nie udawaj Magdy M , bo ci nie wychodzi ... " Dobre, aż przewinęłabym, bo już chyba całkiem ze mną źle, a tu proszę , TVN nawiązuje do swoich wcześniejszych produkcji ... ?  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cathia7 Grigorij Saakaszwili [CZTEREJ PANCERNI]

|
Wysłany: 24 lutego 2010 ~ 16:54 Temat postu: |
|
|
Świetne to było , a drugi odcinek jeszcze lepszy niż pierwszy - teraz już naprawdę się wciągnęłam: jest dynamicznie, z humorem, momentami pikantnie, tego mi w TVN brakowało  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 24 lutego 2010 ~ 17:02 Temat postu: |
|
|
ja również się wciągnęłam , zamierzam oglądać
no i możesz jeszcze coś o Magdzie M usłyszę  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 24 lutego 2010 ~ 23:18 Temat postu: |
|
|
w ogóle podobaja mi sie postaci, mają charakter no i teksty czasem fajne, nie ma pruderyjności i takie w sumie momentami życiowe, mimo wszystko ;p _________________

|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 24 lutego 2010 ~ 23:30 Temat postu: |
|
|
Najbardziej podoba mi się gra aktorska, jest bardzoo naturalna, mam wrażenie, że naprawdę dziewczyny " dodają " dużo od siebie , co przyznała Anna Dereszowska, co także przekłada się na ekran _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta - To ja Boczek [ŚWIAT WG KIEPSKICH]

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marse Maks Skalski [NIANIA]

|
Wysłany: 28 lutego 2010 ~ 00:13 Temat postu: |
|
|
Ja również po drugim odcinku i podoba mi się i.. to bardzo Fajnie, że TVN pokusił o produkcję tego serialu, bo będzie na czym oko zawiesić  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
plomyczek19 Pawlak [SAMI SWOI]
Doł.: 01 grudnia 2006 Posty: 389
|
Wysłany: 07 marca 2010 ~ 21:34 Temat postu: |
|
|
No to ja chyba będę jakimś odmieńcem, bo mi sie ten serial średnio podobał. Obejrzałam obydwa odcinki i jak dla mnie jest to nudne. I strasznie zawiodła mnie Przybylska, mino całej mojej sympatii dla tej aktorki to w tym serialu mnie po prostu irytuje Chyba się już starzeje i pora przerzucić się na Plebanie i Mode na sukces  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
aśki Kwinto [VABANK]

Doł.: 11 sierpnia 2008 Posty: 3956 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 11 marca 2010 ~ 00:55 Temat postu: |
|
|
Obejrzałam pierwszy odcinek i no cóż... gdyby nie to że jedna jedzie po in vitro a druga tak nagle rezygnuje z aborcji to ten serial miałby szanse być w miarę realistyczny... tvn to nie tylko komercyjna stacja ale pod publikę i ogólne przyjęte w Polsce zasad (czy wyznania typowo kk: aborcja i in vitro to złe rzeczy :/ ). Ja rozumiem że różne przypadki są ale kurna mać ile może być pokazywane tylko jedno? Czyli zero aborcji i in vitro? Żenujące
Zawiodłam się bo przez to serial będzie cukierkowaty, bajkowaty, zero realizmu u co najgorsze robiony pod publikę aby przypodobać sie większości i najwyraźniej wszystko milutko zgodnie z zasadami kk Wielka szkoda  _________________ ***** KAJB SFPM *****
"When a man wants to murder a tiger, he calls it sport; when the tiger wants to murder him, he calls it ferocity." - "Kiedy człowiek zabije tygrysa, nazywa to sportem, ale jeśli tygrys zabija człowieka, nazywa się to okrucieństwem." George Bernard Shaw
"It is just like man's vanity and impertinence to call an animal dumb because it is dumb to his dull perceptions." - "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain
Bądź WEGA! Kupuj produkty cruelty-free. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta - To ja Boczek [ŚWIAT WG KIEPSKICH]

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23 czerwca 2010 ~ 11:37 Temat postu: |
|
|
Nie będzie kolejnego sezonu serialu "Klub szalonych dziewic". Stacja TVN uznała, że opowieść o czterech wyzwolonych kobietach była "zbyt odważna" dla polskiej publiczności.
- Podjęliśmy ryzyko realizacji bardzo nowoczesnego serialu wiedząc, że będziemy przecierać telewizyjne szlaki na polskim rynku serialowym. Przed TVN stało trudne zadanie adaptacji formatu holenderskiego i postaci zbudowanych w tamtej kulturze i mentalności na rynek polski. Dzisiaj wiemy, że historia i bohaterki były zbyt odważne, dlatego właśnie drugiej serii nie będzie - brzmi oficjalne stanowisko stacji TVN, które publikuje na swych stronach portal Wirtualnemedia.
"Odważny obyczajowo" serial opowiadał historię czterech przyjaciółek: gospodyni domowej Darii, prawniczki Joanny, masażystki Karoliny oraz dziennikarki Magdy.
O główne role w tym serialu walczyły najpopularniejsze aktorki młodego pokolenia. Ostatecznie producenci serialu postawili na ulubienice publiczności, czyli: Anię Przybylską i Anię Dereszowską, do których dobrano: Dominikę Łakomską i Monikę Buchowiec.
Reklama
Opowieść o poszukiwaniu miłości przez seksowne i ambitne kobiety nie mogłaby istnieć bez przebojowych i interesujących mężczyzn. W serialu szalone dziewice porzucane, uwodzone i kochane były przez bohaterów granych m.in. przez: Kubę Wesołowskiego, Jacka Poniedziałka, Szymona Bobrowskiego i Adama Woronowicza.
Serial oparty jest na holenderskim formacie "Rozengeur & Wodka Lime". Polska wersja liczyła 13 odcinków. Ostatni wyemitowany został 1 czerwca. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
punena Frania Maj [NIANIA]

|
Wysłany: 23 czerwca 2010 ~ 15:35 Temat postu: |
|
|
Za nic w swiecie nie wiem co tam było odważnego...... _________________
You can Google it! |